Saç Ekimi

Saç Ekimi Nedir?

Saç Ekimi, son zamanlarda sıklıkla gündeme ekim yaptırılması konusunda yeni güncellemeler de mevcuttur. Saç dökülme yaşayan kişilerde uygulanan modern bir tekniktir.

Aynı zamanda medikal uygulamalarla saç dökülmesi olmayan bölgeden saç dökülmesi olan bölgeye saç nakli gerçekleştirilir. Özellikle seyrek bölgeleri gürleştirmek için yapılan bir sistemdir.

Bir çok kişide saç ekimi işleminden sonra saçların çıktığı görüldüğünden dolayı tercih edilen bir işlemdir. Günümüzde genel olarak 50 yaş üstü kişiler saç dökülme sorunu yaşar. Ağırlıklı olarak erkeklerin yaşadığı bir sorundur.

Dolayısıyla erkeklerin kullandığı en yaygın estetiktir. Elbette yalnızca erkeklerde yaşanan bir sorun değildir. Kadınlarda da belirgin şekilde yaşanan saç dökülmesi, stresle birlikte de ortaya çıkar.

Saç Kaybı Neden Olur?

Saç kaybının belli sebepleri vardır. Temel sebebi genetiktir. Aynı zamanda yaşlanma, travmatik durumlar, stres, çeşitli tıbbi durumlar, saç dökülmesinin sebepleri arasında bulunur. Bu teknikler bu konuda en uygun yöntemler arasında yer alır.

Eğer saçın kökü hala canlı ise ekim yapılır. Bu anlamda yalnızca kafa üzerinde değil, kaşlar, sakallar ya da kıl olması gereken bölgelerde de uygulanması mümkündür.

Bu tedavide kişiden alınan donörlerle birlikte dökülmenin olduğu alanlarda ekim gerçekleştirilir. Özellikle yeterli miktarda saç kökü bulunan kişilerde daha hızlı sonuç alınacağı belirtildi.

Kök Hücre Saç Ekimi

Kök hücre saç ekim, diğer yöntemlere oranla minimum ağrı oluşturan ve daha hızlı iyileşme süreci olan bir işlemdir. Kişilerin kendi kök hücreleri ile saç büyümelerini artıran bir yöntemdir.  Aynı zamanda hızlı şekilde yapılan bir işlem olması sebebiyle günlük hayata dönülmesi kolaydır. Bu tedavi ile birlikte zayıf saçların da yeniden çıkması sağlanır.

Saç Kökü Nedir?

Saç kökü, ekim işlemlerinde gerekli olan kısımdır. Kafatası derisindeki gömülü ve saç üreten bölgedir. İçinde 1,2 ve 3’lü kökler şeklinde bulunur. Kişinin genetik yapısına göre bu kökler değişir.  Genel olarak tanımlanması gerekirse kafa derisindeki en uç kısımdır. Aynı zamanda yağ dokusu içerisinde bulunur.

Greft Nedir?

Vücudun bir bölümünden alınan sağlıklı dokunun, kayıp olan bölgeye taşınmasıdır. Genellikle hastalık gibi çeşitli sebeplerle kaybedilen dokunu onarılmasıdır. Greft dokuların canlılık belirtisi yoktur. Çeşitleri bakımından da greft, değişiklik gösterir. Bu anlamda örneğin, deri grefti, kemik grefti gibi türleri bulunur.

Neden saç kaybı olur?

Saç kaybı şikâyeti olan kişiler genellikle sebeplerini araştırır. Bu konuda, belirli sebeplerden dolayı saç dökülmesi mümkündür. Özellikle kadınlarda sürekli olarak dökülen saçlar, 40-50 yaş üstü erkeklerde de korkulu rüyadır. Saç kaybı sebepleri arasında:

  • Genetik: Genetik olarak erkeklerde saç dökülme kadınlara oranla daha fazladır. Bakıldığında erkeklerde 30 yaşına kadar yüzde 50 ve kadınlarda ise yüzde 20 oranında saç dökülmesi olur.
  • Hamilelik: Kadınlarda sıkça görülen gebelikte saç dökülmesi, daha sonrasında yerine gelen bir durumdur.
  • Stres: Zaman zaman hayat şartlarından dolayı meydana gelen saç dökülmesi meydana gelebilir.
  • Hastalıklar: Tiroid hastalıkları ve kansızlık saç kaybına sebep olur.
  • Protein düşüklüğü: Protein ve demir eksikliği saç dökülmesine neden olur. Bu durum takviyelerle düzeltilebilir.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç ekim amaçları, saçların yeniden şekillenmesi, boyanması olarak sıralanabilir. Bu işlemlerde son teknoloji ürünlerin kullanılması önemlidir.

Saç Köklerinin Toplanması

Saç köklerinin toplanması işlemi, dayanıklı olan köklerin toplanmasına denir. Bu isim aynı zamanda greft olarak tanımlanır.

Kanalların Açılması

Ekim işlemlerinde kanalların açılması, anestezi ile yapılan bir işlemdir. Bu işlemde kesiler açılması ile kanallar açılır.

Saç Köklerinin Transferi

Bu aşamada saç olan bölgelerden olmayan bölgelere transfer yapılması sağlanır. Bu anlamda vücudun herhangi bir yerinden alınan kıllar transfer edilir.

İyileşme Dönemi

Transfer işlemi yapıldıktan sonra belirli bir süre beklemek gerekir. Bu süre genellikle 10-20 gün arasındadır.

Saç Ekimi Kimlere Uygulanır?

Ekim işleminin yapılabilmesi için öncelikli olarak kişinin kullandıkları ilaçlar, hastane geçmişi kontrol edilir. Bu kontrolden sonra işleme uygun olup olmamak kontrol edilir. Saç ekim için uygun olan kişiler:

  • Saçları genetik, hormonal sebeplerden dolayı dökülme olanlar ve açılma yaşayanlar,
  • Önceden saç ekim yaptırmış olanlar,
  • Saçları seyrek olanlar,
  • Hastalıklardan dolayı saçları dökülenler,
  • Hamile olmayanlar,
  • Hastalıkları olmayan kişilerdir.

Saç Ekimi Öncesi

Organik ekim öncesinde greft sayılarının belirlenmesi gerekir. Bu anlamda kuruma gelindiğinde öncelikli olarak doktor tarafından muayene yapılır. Daha sonrasında greft sayısı belirlenerek işlem tarihi belirlenerek hastanın rutin kontrolleri yapılır.

Bu kontroller içerisinde HIV, Hepatit, hemogram ve kanama zamanı (PT) testleri bulunur. Belirli rahatsızlıklarda dezenfektan kullanımı gibi uygulamaların yapılması sağlanır. Aynı zamanda kullanılan araçlar da tek kullanımlık olmak üzere dezenfekte edilir.

Saç Ekimi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

İşlemden sonra belli başlı noktalara dikkat etmek önemlidir. Saç ekim her ne kadar ciddi bir işlem olmasa da yine de sonrasında özen göstermek gerekir. Bu konuda dikkat edilmesi gerekenler arasında:

  • Dik olacak şekilde uyumak ya da boyu yastığı kullanmak
  • Buz ile kompres yapmak.
  • Deriyi kaşımamak.
  • Temizliğini yapmak.
  • Bölgede yıkama yapılırken nazik olmak.
  • Fiziksel aktivite yapmamak ya da dikkat etmek.
  • Güneş ışığına maruz kalmamak.
  • İlaç verilmişse dikkatli bir şekilde kullanmak.

Saç Ekiminin Avantajları Nelerdir?

Birçok yönden avantajlı bir işlemdir. Bu işlemlerde, sosyal hayatın akışını da etkileyen bir faktör olmanın yanı sıra dış görünüşe de katkısı vardır. Saç ekim avantajları arasında:

  • Dış görünümü yeniler.
  • Saçı uzatmaya devam eder.
  • Saç derisini iyileştirir ve yeni saçların çıkmasını destekler.
  • Ömür boyu kalıcı olarak kullanım sağlar.

Saç Ekimi Yöntemleri Nelerdir?

Saç ekim için birçok yöntem kullanılır. Bu yöntemler arasında robotik saç cerrahisi, FUE,  DHI , normal FUE ekimi bulunur. Bu yöntemlerden birinin tercihi sonrasında uygulamalar yapılır.

1.Robotik Saç Cerrahisi

Robotik saç cerrahisinde ağrısız ve acısız şekilde uygulanır. Bu işlem kadın ya da erkek olmaksızın herkeste uygulanabilir. Aynı zamanda işlem sonrasında kişilerin normal hayata dönmelerinde de herhangi bir sorun meydana gelmez. Memnuniyetin en çok olduğu yöntemler arasında yer alır.

2.Safir FUE Saç Ekim

Safir (FUE) saç ekim tedavisi genel olarak genetik yatkınlığı olan kişilerde uygulanır. Bu tedavide donör alandan alınan kökler Safir materyal ile yeniden üretilir ve açılan kanallara yerleştirilir.

3. DHI Saç Ekim (Tıraşsız)

İngilizceden çevrildiğinde doğrudan ekim olarak tanımlanır. Diğer yöntemlere göre daha avantajlı olanlardandır. Bu yöntemde üç aşama bulunur. Bu aşamalar, greft toplama, kanal açma ve greft toplama olarak sıralanabilir. Yaklaşık olarak 6 ile 9 saat arasında işlem süresi vardır. Bu işlemde cilt delinerek greft yerleştirilir.

4. Normal FUE Saç Ekim

Normal FUE yöntemi, saçların 1-2 mm tıraşlanarak ya da tamamen tıraşlanmadan yapılır. 2009 yılından bu yana uygulanan bir yöntemdir. Bu yöntemde donör bölge tıraşlanır ve ekim yapılacak olan bölge tıraşlanmaz. Yine donör alınarak saç ekim işlemlerinin yapılması sağlanır.

Saç Ekimi Fiyatları 2024

Bu tarz işlemlerde kişinin saç yapısına uygun olarak değişiklik gösteren yöntemler içerisinden birinin seçilmesi maliyetleri artırır. Bu anlamda yaklaşık olarak 8 bin ile 16 bin TL değişiklik gösterir. Saç ekimi fiyatları 2024 hakkında bilgi almak için bizlere ulaşabilirsiniz.

Hangi aylar saç ekimi için uygundur?

İşlem için genel olarak uygun kesin bir ay yoktur. Özellikle yılın 12 ayı da ekim yapılabilir. Bunun yanı sıra örneğin yaz aylarında ekim yaptırmak yüzmeyi sevenler için mantıksız bir seçimdir. Bununla birlikte kış aylarında da soğuktan korumak meşakkatli olacaktır. Bundan dolayı ilkbahar dönemleri en uygun dönemlerdir.

Saç ekimi için yaş sınırı nedir?

Bu yöntemlerde belirli bir yaş sınırı yoktur. Bu anlamda genel olarak 20-60 yaşları arasındaki kişilerin saç ekim yaptırmak istedikleri belirtilmiştir. Saç dökülmesi yaşayan kişilerin erken dönemde önlem almaları oldukça önemlidir. Olumlu sonuç alınabilmesi için erken dönemde fark etmek gerekir.

Saç ekimi ne kadar sürer?

Saç ekiminde kullanılacak yöntemlere göre farklı sürelerde olması mümkündür. Greft sayısına göre sürelerinde değişiklik olur. Bu konuda bir ameliyatta en fazla 4500-5000 greft ekilmesi mümkündür.

Süre olarak da 6-9 saat arasında bir süresi mevcuttur. Aynı zamanda doktorun tecrübesine göre de sürelerinde değişiklikler meydana gelir. Küçük ve detaylı bir işlem olduğundan dolayı sürelerde değişiklikler olabilir.

Yıkama İşlemi

Saçın genel durumuna göre işlem sonrasında en az 3 veya 4 gün beklemek gerekir. Aynı zamanda doktorun tavsiye etmiş olduğu losyonlar yardımıyla bölgeler temizlenmelidir.

İlk yıkama işleminde köklerin oturmamasından dolayı dikkatli olmak ve fazla oynamamak ya da sürtmemek gerekir.  Özellikle yıkamalarda ılık su kullanmak önemlidir. Bu konuda hekim tavsiyesi önemlidir. Doktorun söylediklerini uygulamak gerekir.

Saç Ekiminden Sonra 1 Ay

İşlemden sonraki 1 ay saçlarda dikkatli olmak gerekir. İlk yıkama konusunda 30-40 gün aynı uygulamayı yapmak, kıl köklerine zarar verecek şekilde yıkamamak gereklidir.

Eğer ne yapılacağı bilinmiyorsa yıkama konusunda yönlendirme yapılması için doktordan yardım etmek önemlidir. Aynı zamanda ılık su ile yıkamak gerekir. Suyun tazyiksiz olması da önemlidir. Şampuanı direkt olarak saça dökmek değil elde köpürtmek gerekir.

En iyi saç ekim doktoru nasıl belirlenir?

En iyi saç ekim doktorunun belirlenmesinde belli başlı noktalara dikkat etmek önemlidir. Bu noktalar,

  • Doktorun araştırılması, daha önceki işlemlere göz atmak isteyin.
  • İşlem detayları hakkında bilgi verilmesini isteyin.
  • Dijital ortamlarda eğer var ise doktorun yaptığı işleri araştırın.
  • Kullanılan yöntemler hakkında bilgi isteyin.

En iyi saç ekim merkezi nasıl belirlenir?

Ekim merkezleri genel olarak farklı uygulamaları benimsemişlerdir. Bu anlamda en iyi merkezi bulabilmek için detaylı bir inceleme yapmak gerekir. Klinikteki görevliler, hizmet çeşitliliği, modern tekniklerin uygulanması gibi farklılıklara dikkat ederek seçim yapmak önemlidir. Uzman ekiplerin daha önceki başarılarını da göz önünde bulundurmak gerekir.

Aynı zamanda hijyenik koşullara uygun olup olmadığının da bilinmesi önemlidir. Bunun yanı sıra çalışma süresi, fiyatlar, başarı oranı, teknik malzeme yeterliliği, hastalarla kurulan iletişim gibi noktalara da dikkat edilmesi gerekir.

Saç Analizi ve Uygun Tekniğin Seçilmesi

Gerekli olan tekniğin yapılması için belirli seçimlerin yapılması gerekir. Aynı zamanda hastaların muayenesi yapılır. Ardından saç analizi ile saç sorunlarının belirlenmesi sağlanır.

Uzman aracılığıyla tedavi için olumlu şekil belirlenir. Hastanın raporu tutularak uygun bir tedavi yöntemi sunulur. Daha sonrasında kişiye özel olarak saç nakli gibi çeşitli işlemlerin belirlenmesi sağlanır.

Özel Mikro İğneli Tedavi

Kişinin kendi kanı ile özel tüplerde santrifüj cihazında beyaz trombositlerle ayrıştırılması sonrasında beyaz olan plazmaların deri altına enjekte edilmesi sağlanır.

Makro iğneli tedavi yönteminde, saç köklerinin yeniden canlandırılması amaçlanır. Ayrıca zayıf olan saç köklerinin yenilenmesine de yardım edilir. Hücre yenilemesine destek olan bu yöntemde köklerin onarımı desteklenir. Belirli bir süre sonrasında 100 kat fazla büyüme sağlanır.

Lazer Terapi

Lazer terapi yöntemi, saç ekim konusunda farklı terapiler arasında bulunur. Bu yöntem ağrısız ve acısız yöntemler arasında yer alır. Işın tedavisi ile ışınlar köklere işleyerek köklerin kalınlaşmasına destek olur. Bunun yanı sıra dökülmeyi engeller. Saçın beslenmesine yardımcı olur.

Ozonlu Mezoterapi

Ozonlu mezoterapi yönteminde, gaz olan ozon, çeşitli vitaminlerle karıştırılarak ağrısız ve acısız şekilde uygulanır. Aynı zamanda bu yöntemle birlikte kan akımı artırılarak yenilenme sağlanır. Saç ekimi yöntemleri içinde farklı olanlardan bir tanesidir. Bu terapi ile şeffaf ve renksiz olan ozonun uygulanmasıdır.

Saç ekimi ömrü ne kadar?

Saçların genetik olarak dökülmesi sonucunda yaptırılan saç ekim operasyonu ömür boyu sürer. Deneyimli ekipler tarafından yapılan saç ekim yapıldıktan sonra özelliklerin korunması mümkündür. Saçın yerleştirildiği alanda iyi bir işlem yapılmışsa kalıcılık artar.

Saç ekimi kesin çözüm mü?

İyi bir uygulama ile kesin çözümdür. Bu anlamda uygulamayı yapan uzmanlara göre de kalıcılıkta farklılık olur.

Türkiye’de Saç Ekimi

Türkiye bu işlemler konusunda diğer ülkelerden ilgi toplamış bir ülkedir. Özellikle medikal anlamda gelişmiş teknolojilerin kullanılması nedeniyle Türkiye tercih edilmelidir. Uygun fiyata kaliteli bir işleme sahip olmak da mümkündür. Saç ekim yaptırmak için yurtdışının yanı sıra Türkiye daha fazla avantajlıdır.

Bir saç ekim kaç TL?

Fiyat değişiklikleri mevcuttur. Bu anlamda yapılacak olan ekim işleminde kullanılan teknikler, malzemelere göre fiyat değişiklikleri olur. Bunların kişilere uygun olarak değerlendirilmesi önemlidir.

En iyi saç ekim kaç para?

En iyi ekim fiyatları kişilere göre değişiklik gösterir. Uygulamalarda kullanılan materyallere göre de fiyatlarında farklılıkların olması mümkündür. Buna göre değerlendirmelerin yapılması ve farklı fiyatlar içerisinden uygun olanının tercih edilmesi gerekir.

Sık Sorulan Sorular

Saç Ekiminden Sonra İz Kalır mı?

İşlemden sonra iz kalmaz. Fakat uygulama konusunda dikkat etmek gerekir. Bu anlamda hekim tecrübesinin de önemi büyüktür.

Saç ekim gerçekten işe yarıyor mu?

Uzun süre dayanıklı bir işlemdir. Dolayısıyla uzun ömürlü olarak kalıcı bir işlemdir.

Saç ekim yaz mı kış mı?

Saç ekiminde yaz ya da kış ayında olmak önemli değildir. Bu işlemin daha sağlıklı olarak devam edebilmesi için korunaklı olunacak dönemlerde yaptırmak yalnızca dikkat edilmesi gereken bir unsurdur.

Ektirilen saç geri dökülür mü?

Ekilen saç, ömür boyu kalıcıdır. Fakat uygulama yapıldıktan sonraki ilk 1 ayda dikkat edilmez ise sorun meydana gelebilir.  Bunun için yıkama konusunda da dikkatli olmak gerekir.

Hangi saçlara ekim yapılmaz?

Sedef hastalığı, Seboreik Dermatik gibi cilt hastalıklarında ekim yapılmaması gerekir. Aynı zamanda saç mantarı olan kişilerde de uygulama yapılmaz.

Ekilen saçların yüzde kaçı çıkar?

Ekilen saçların yaklaşık olarak %90’ı ekim sonrasında çıkar. Saç ekim yaptıran kişilerin bu konuda dikkatli olması ile kalıcılık artar.

Saç ekim çok acıyor mu?

Bu işlemlerin ağrısız ve acısız yöntemleri vardır. Bu yöntemlerden biri kullanılarak sorun yaşanmaması sağlanır.

Saç ekim kaç seans sürer?

Genel anlamda tek seansta sürer. Bu konuda yaklaşık olarak 6-9 saat süren bir saç ekim olduğunu söylemek mümkündür.

Ekilen saçlar nasıl zarar görür?

Ekilen saçlar eğer dikkatli bakım yapılırsa herhangi bir zarar görmez.

Saç ekim zor mu?

Saç ekim işlemi gün içerisinde tek seferde uygulanır. Bundan dolayı da herhangi bir zorluğu  bulunmaz.

Her yere saç ekilir mi?

Saç olmayan yerlerde saç ekim uygulanır. Saç olan bölgelerde saç ekim mümkün değildir.

Tepeye saç ekim olur mu?

Her bölgeye yapılır. Bu anlamda tepeye de ekimin yapılması mümkündür.

Saç ekimi can yakıyor mu?

Saç ekiminde ağrısız ve acısız yöntemlerin kullanılması ile herhangi bir can yakan özellikleri bulunmaz.

35 yaşından sonra saç dökülür mü?

35 yaşından sonra genetik olarak yatkınlık var ise saç dökülür. Bunun yanı sıra hormonal bozukluklar, stres gibi durumlar da saç dökülmesine sebep olabilir.

Saç ekiminden kaç gün sonra normal uyku?

Saç ekiminden en az bir ay sonrasında normal uykuya geçilir. Bu bir aylık süreçte dik olarak yatmak gerekir.

Saç ekiminden sonra kaç gün dinlenmeli?

Saç ekimi ardından 15 günlük bir süreç dinlenme süresidir. Bunun ardından normal yaşama dönülebilir.

Saç alınan bölgede tekrar saç çıkar mı?

Saç alınan bölgelerde köklere herhangi bir zarar verilmediğinden dolayı yeniden saç çıkar.

5 bin saç ekimi ne kadar?

Güvenilir bir saç ekim ekibi ile yapılan çalışmalarda 5 bin greft yapılmasında istenen fiyat 25 bin ila 40 bin arasında değişiklik gösterir.

1 greft kaç saç teli eder?

1 greft yaklaşık olarak 2-3 adet saç telidir. 2000 greft yaklaşık olarak 4-6 bin saç köküdür.

Saç Ekimi Sonrasında Doğal Görünüme Ne Zaman Ulaşılır?

Saç ekim sonrasında en az 9 ay saçların uzaması beklenir. Ardından doğal görünüme kavuşulması mümkündür.

Saç Ekiminden Sonra Ekilen Saçlar Ne Zaman Uzar?

En az 9 ay beklemek gerekir. Bu beklemenin ardından saçların uzaması mümkündür.

Saç Ekiminden Sonra Ekilen Saç Dökülür Mü?

İşlem sonrasında ekilen saçlar uzun ömürlüdür. Bu anlamda saçların dökülmesi mümkündür.

Ne kadar saça ihtiyacım var?

Ne kadar saça ihtiyacınızın olduğunu uzman ile belirlemelisiniz. Kafa derisinin yapısına göre bu belirlemelerin yapılması mümkün olacaktır.

Saç Ekimi Sonrası Hangi Şampuan Kullanılmalı?

Doktorun önermiş olduğu solisyon ya da şampuanların kullanılması gerekir.

Saç ekimi sonrası yıkama nasıl yapılır?

Bu yöntem sonrasında yıkama için 3-4 gün beklemek gerekir. Bu konuda  ılık su kullanılması önemlidir.

Saç Ekimi Sonrası Ne Zaman Tıraş Olunur?

Saç elimi işleminde makaslar kullanılmalıdır. Bu konuda saç ekimi operasyonunun ardından en az 3 hafta geçmesi gerekir.

Ekilmesi gereken saç miktarını belirleyen nedir?

Ekilmesi gereken saç miktarı uzman ile belirlenir. Özellikle bu belirlemelerde kafa yapısı, eksik saçların bulunduğu alan gibi unsurlara dikkat edilmesi gerekir.

Saç ekimi sonrası ekilen saçlar dökülür mü?

Uygulanan yöntem sonrasında ekilen saçlar kalıcı olarak deriye eklendiği için dökülme yaşanmaz.

Ekilen Saçlar Ne Zaman Çıkar?

Ekilen saçların çıkması için en az 9 ay geçmesi gerekir. Bu süre sonunda saçların çıkması mümkündür.

Ekim Sonrası Ne Zaman Spor Yapılır?

Ekim sonrasında spor yapmak için belirli bir süre beklemek gerekir. Bu süre yaklaşık olarak 15 gündür.

Saç Ekim Operasyonu kaç saat sürer ve konforlu mudur?

Operasyon yaklaşık olarak 6-9 saat sürer.

Saç Ekim Operasyonu Esnasında Ağrı Veya Acı Hissedilir mi?

Ağrısız ve acısız yöntemler vardır. Bu yöntemlerden birini tercih ederek kolaylıkla saç ekim işlemlerinden yararlanabilirsiniz.

Saç Ekim Operasyonu İçin Kaç Gün Ayırmalıyım?

Operasyon sonrasında dinlenme süresinin de eklenmesi gerekir. Bu süre yalnızca 15 gündür.

Saç ekim kaç yıl dayanır?

Ekilen saçlar ömür boyu kalıcı olarak kullanılır.

Saç için en sağlıklı donör nerelerden alınır?

Saçın en sağlıklı bölgesinden alınır. Bu bölgeler genellikle ense bölgesidir.

Saç Ekiminden Ne Zaman Sonuç Alınır?

Saç ekiminde sonraki 9 aydan sonra saçların uzaması ve sonuç alınması mümkündür.

Saç ekim estetik bir işlem midir, tıbbi bir işlem midir?

Bu işlemler estetik bir işlemdir. Fakat içerisinde tıbbi destekler barındırır.

Saç çizgisi nasıl belirlenir?

Saç çizgisinin belirlenmesinde şakak bölgesinden başlanarak işlemler yapılır. Bu anlamda kafa şekline göre belirlemeler sağlanır.

Yanlış saç ekimi düzeltilebilir mi?

Yeniden yapılan bir operasyonla düzeltilir. Fakat tekrar saç kökü almak için en az 8 ay beklenmesi gerekir.

Yanlış saç ekimi uygulaması nasıl anlaşılır?

Dik bir açıyla açılan kanallar, çim adam görüntüsü verir. Aynı zamanda ekimlerin seyrek olması da yanlıştır.

Donör bölge neden önemlidir?

Donör bölge saçın alındığı alandır. Bundan dolayı önemlidir.

Saç ekiminde donör bir başkası olabilir mi?

Saç ekimi operasyonlarında donör kişinin kendisidir. Teknoloji olarak da bir başkası donör olamaz.

Saç ekiminde donör bölge seyrekse göğüs kıllarından saç ekimi yapılır mı?

Yeni geliştirilen teknolojilere göre göğüs kıllarından da yapılması mümkündür.

Saç ekiminden sonra ne zaman sosyal hayata dönebilirim?

Bu işlemlerin ardından sosyal ortama dönmek için beklemek gerekmez. Fakat dikkatli olmak önemlidir.

Saç ekimi birden fazla uygulanabilecek bir işlem midir?

Bir kez yapıldıktan sonra ömür boyu dayanıklıdır. Bundan dolayı da tekrar yapılan bir işlem değildir.

Ekilen saçlara boya vb. gibi her türlü kuaförlük hizmeti uygulanır mı?

Saç ekim sonrasında boya yapılır. Bu boyama süresi için ise 3-4 ay beklemek gerekir.

Saç ekiminde kişinin düz olan saçları dalgalı çıkar mı?

Saç ekiminde kişilerin kendi saçları kullanıldığı için hangi saç tipi ise o şekilde çıkar.

Ne kadar zamanda yeni saçlarıma kavuşabilirim?

Yaklaşık olarak 9 ay beklemek gerekir.

Ekilen saçlarım artık hiç dökülmeyecek mi?

Ekilen saçların ömür boyu kalıcı olduğu belirlenmiştir. Bu anlamda dökülmemektedir.

Ekilen saçlar normal saçlardan farklı mıdır?

Ekilen saçlar kişilerin kendi saçlarıdır. Dolayısıyla normal saçlardan farklı değildir.

Saç ekimi cinsel gücü etkiler mi?

Saç ekim sonrasında cinsel güç etkilenmez.

Herhangi bir şampuan mı yoksa özel bir şampuan mı?

Saç ekiminde şampuan seçiminde doktor tavsiyesi önemlidir.

Saç ekiminden sonra neden sivilce olur?

Vücudun genel bir alerjik reaksiyon göstermesi ile sivilce çıkabilir. Fakat artarsa kontrol gerekir.

Ekimden ne kadar sonra denize ve saunaya girilebilir?

Ekimden sonra en az 1.5-2 ay denize veya saunaya girmemek gerekir.

Kaç gün sonra şapka kullanabilirim?

Eğer kış ayında iseniz şapka ile korumak gerekir. Fakat saçın etkilenmemesi için bir süre beklemek gerekir.

Saç ekimi sonrası jöle, sprey gibi kozmetik ürünler kullanılabilir mi?

Saç ekildiğinde belli bir süre dikkat etmek gerekir. Bundan dolayı işlem sonrası jöle/sprey kullanılmamalıdır.

Vücut kıllarından alınan in başarı oranı nedir?

Yeni geliştirilen teknolojilere göre vücut kılları da büyük bir oranla başarı gösterir.

Saç ekimi ne kadar sürer? Şehir dışından gelenler bu operasyona için kaç gün ayırmalıdır?

Saç ekimi yaklaşık olarak 6-9 saat sürer. Dinlenme ile birlikte 15 gün ayırmak gerekir.

Saç ekiminin hasta sağlığı açısından herhangi bir dezavantajı var mıdır?

Saç ekiminin sağlık açısından herhangi bir dezavantajı bulunmaz. Fakat alerjik reaksiyonlara dikkat etmek gerekir.

Her saçı dökülen kişiye saç ekimi yapılabilir mi?

Uzmanla birlikte kontroller yapıldıktan sonra bu işlemler uygulanabilir.

Seyrek saçlara saç ekimi nasıl yapılır?

Seyrek saçlarda da donör alındıktan sonra uygulama yapılabilir.

Saç ekimi için yaş sınırlaması var mıdır?

İşlem için 18 yaş üstü gereklidir. Genel olarak da 20-60 yaş arası bu tercihlerde bulunur.

Beyaz saç kökleri ekimde ayırt edilebilir mi?

Beyaz saç köklerinin ekimden sonra da beyaz çıkması mümkündür. Bundan dolayı   dikkat etmek gerekir.