Danışmanlarımız ile iletişime geçtiğinizde öncelikle geçmişinizde ciddi hastalıklar geçirmişseniz belirtmeniz gerekmektedir.

Hastalık sonucu kalıcı bir zarar gördünüz mü, ameliyat vb. cerrahi operasyon geçmişiniz var mı, ayrıca sürekli olarak kullandığınız ilaçlar var mı kullanılan herhangi bir ilaca alerjiniz var mı var ise bunları kurumumuzda ki şahsi danışmanımıza belirtmenizi gerekmektedir.

Sürekli hastalığınızı takip olan doktorunuz var ise o doktorada saç ekimi operasyonu geçireceğiniz bilgisini verip onayını almalısınız.

Operasyon öncesi ilk 3 günlük süreç; ilk olarak kullanılan ilaçlar var ise ilaçlara ve kullanılma nedenlerine göre bazı ilaçları kendi doktorunuzun da onayını alarak 3 gün ara vermek gerekebilmektedir. Örneğin; Kardiyovasküler hastalıklar sonrası kullandırılan aspirin türevi kan sulandırıcı ilaçlar var ise bunları özellikle belirtmek ve ara vermek gerekebilmektedir. Başka bir örnek vermek gerekirse şeker hastası olabilirsiniz ve bu durumda kullandığınız ilaçları aksatmadan kullanmanız gerekmektedir.

Alkol kullanımına operasyon gününe 2 gün kala ara verilmeli ve operasyondan sonra ki 7 gün de kullanılmamalıdır.

Sigara kullanılıyorsa mümkün olduğunca tüketimi azaltılmalıdır. Gerek ekim öncesi gerekse ekim sonrası süreçte damar yapısını daraltma etkisi ile kan akışını zayıflayacak olduğundan dolayı bölgeye ekilen ve mevcut olan saçların beslenmesini bozacaktır.

Operasyon günü; operasyona karnınız tok gelmeniz gerekmektedir. Operasyona saatinize göre uygun beslenmiş olmak önemlidir. Operasyon süreci uzun olduğu için rahat kıyafetler giymenizi tavsiye etmekteyiz. Ama üst kısmınıza kıyafet olarak gömlek, önden fermuarlı eşofman veya geniş yakalı bluz ile gelmenizi tavsiye ederiz. Operasyon sonrası bunları giymeniz daha kolay olacaktır.

 

SAÇ EKİMİNDEN SONRA NE YAPMALIYIZ

Saç ekimi süreci tamamlandıktan sonra en önemli süreç başlamaktadır. Bu süreçte ki dikkat ve hassasiyet saçların çıkma sürecinden verimliliğine kadar büyük önem taşımaktadır.

Operasyon günü; saç ekim işlemi bittikten sonra uzmanlarımız saçların alındığı bölgeye ( donör alana ) pansuman yapıp kapatacaklardır. Fakat ekim yapılan bölge açık kalacak ve herhangi bir temasta bulunmamanız gerekmektedir. Özellikle transferiniz yapıldığı esnada araca biniş ve inişlerde çok dikkat etmek gerekmektedir. Konakladığınız yere geldiğinizde aç olmasanız da biraz yemek yemelisiniz hem kan şekeriniz hem de vücut direnciniz için önemlidir. Yemekten sonra operasyon sonrası ilacınız içmelisiniz.

İlginizi Çekebilir  SAÇ KÖKLERİNİN SAKLANMA KOŞULLLARI

Uyuma pozisyonu; ilk 7 gün için en çok dikkat edilecek durumlardan birisidir. Ekilen saç folikülleri henüz dokuya tam tutunamadıkları için yerinden oynayabilir veya komple çıkabilir. Bu yüzden size verilen boyun yastığını kullanarak sadece sırt üstü yatmanız tavsiye edilmektedir. Bu şekilde uyumanızı istememizin ikinci sebebi ise ödemin başınızın arka tarafına kaymasını sağlayarak alın ve göz çevresinde şişlik oluşmasını engellemektir.

İlaçların kullanımı ve masaj; işlem sonrasın da sizlere dört farklı ilaç verilmekte bunların düzenli kullanımı oldukça önemlidir kullanılmaması durumunda enfeksiyon ve yara oluşumu olmaması için ilaçlarınızı düzenli olarak kullanmalısınız. 15. günden sonra size tavsiye edilen vitamin ilaçlarını düzenli olarak tavsiye edilen şekilde kullanmanız gerekmektedir. Ayrıca operasyondan sonra uzmanlarımızın gösterdiği şekilde ekim bölgenize gün içerisinde sürekli masaj yapılarak kan dolaşımı hızlandırılıp beslenmeyi arttırmanız gerekmektedir

 

TAMAMLAYICI TEDAVİ VE KONTROL PROGRAMI

OPERASYON SONRASINDA Kİ GÜNLER

  1. Gün; sabah uyandığınızda öncelikle kahvaltınızı tam yapmalı ve operasyon sonrası için size verilen ilaçları içmelisiniz. Sonrasında kurumumuzda operasyon sonrası sargısı yapılan bölge açılarak tekrar pansuman yapılır. Ayrıca ekim bölgesine küçük dokunuşlar ile basit temizleme işlemi uygulanır. Bu gün mümkün olduğunca az gezip fazla dinlenmeniz tavsiye edilmektedir. Merkezimizde ki uzmanlar eğer gerekli görürse iki saatlik zaman aralıkları ile alın kısmına buz uygulamanız gerekmektedir.
  2. Gün; yine ilaçlarımızın günlük dozlarını almalıyız. Kurumumuzda ise özel yıkmanız yapılacaktır. Bu yıkma işlemi aynı zamanda size öğretilecektir. Bu işlemi ne kadar doğru yaparsak işlemin kalitesi de o yönde artacaktır. Size vereceğimiz özel şampuan ve özel losyon ile aşağıda ki şekilde yıkamalarınız yapılmalıdır.

YIKAMA TALİMATI (İLK 15 GÜN)

  • İlk 7 günlük süreçte durulama ve şampuan ekim alanı ve donör alanına geriden öne doğru hafif dokunuşlarla uygulanmalıdır.
  • Kullanacağınız sprey losyonu ince bir tabaka ekim alanı ve donör alana uygulayın. 20 – 25 dakika arasında bekledikten sonra losyon kalmayacak şekilde durulanmaya başlayın
  • Kullanacağınız şampuan avuç içine sıkılıp elde köpürtüldükten sonra köpüklü kısmı hafif dokunuşlarla ekim bölgesine ve alım bölgesine sürülüp durulanır. Bu işlem 2 kez tekrarlanır
  • ve 8. günden itibaren yıkamalara parmak uçlarıyla dairesel hareket yapılarak hafif masajlı olarak başlanıp 15. güne kadar devam edilmelidir.
  • Size önermiş olduğumuz sprey losyonun kullanım süresi 15 gündür. Ama şampuanı kullanmaya devam edebilirsiniz.
  • günden itibaren saçlarınızda kabuk kalmayacak şekilde yıkamalarınıza devam edilmelidir.
  • günden itibaren ekim bölgesindeki dolaşımı arttırmak amacıyla size gösterildiği gibi gün içerisinde sıklıkla kuru masaj uygulaması yapılmalıdır.
İlginizi Çekebilir  Saç Ekimi İşleminin Kalitesini Belirleyen Faktörler

 

 

  1. Gün; bu günden itibaren kişiler isterlerse şapka kullanabilirler. Sadece seçilen şapkaların ekim bölgesine değmemesi için geniş olması tavsiye edilmektedir.
  2. Gün; bu günden itibaren kişiler artık verilen boyun yastıklarını kullanmadan istedikleri gibi sağa veya sola dönerek de yatabilmektedirler.
  3. Gün; bu günden itibaren kişinin ekim bölgesinde kabuk kalmadığı için losyon kullanımı artık bırakılabilir. Fakat şampuana devam edebilirler. Ekilen saçlar yavaş yavaş dökülmeye başlayacaktır (şok dökülme evresi). Tamamen doğal bir durumdur ve her kişide bu durum gözlemlenmektedir. Korkmanıza gerek yoktur. Ayrıca bu günden itibaren gün içerisinde size öğretilmiş olan kuru masaj tekniklerini uygulamaya başlamanız gerekmektedir. Bu aşamadan sonra size tavsiye edilen özel vitaminler, şampuanlar ve özel tonikler olacaktır.

15-30. Gün; bu günler arasında neredeyse ekilen tüm saçlar dökülecektir.

  1. Ay; bu günden itibaren hamam, sauna, buhar odası, yüzme, ağır spor gibi etkinleri artık yapabilirsiniz. Yine bu günden itibaren donör alana makine tıraşı ile saç kesimi yapabilmektesiniz. Fakat ekim bölgesine en az 6 ay sadece makas tıraşı yapılmalıdır.
  2. Ay; bu günlerde ekilen saçlar yeni yeni çıkmaya başlayacaktır. Çıkan saçlar ilk başlarda bebek saçı gibi ince ve zayıf olacak sonrasında zamanla kalınlaşarak orijinal haline gelecektir
  3. Ay; saçların çıkış sürecinde artış olacaktır.
  4. Ay; çıkan saçlar artık bölgeyi yavaş yavaş kapatmaya başlayacaktır.
  5. Ekilen saçların yaklaşık %60 civarı çıkmış olacaktır. Bu günden itibaren kişiler isterlerse saçlarını boyatabilirler. Ayrıca profesyonel sporcu ise protein tozu kullanımına tekrar başlayabilir.
  6. Yıl; kişiye göre değişiklik gösterse de ekilen saçların hepsi çıkmış olacaktır. Sadece tepe bölgesi daha zayıf bir kan dolaşımına sahip olduğu için bazen bu bölgenin çıkışı 1,5 yıla kadar sürmektedir.

 

SAÇ OLUŞUMUNDA Kİ SÜREÇ NASIL İLERLER

İlginizi Çekebilir  SAÇ EKİM SONRASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN 26 ŞEY

Saç ekimi sonrasında ki birinci hafta açılan kanal yaraları iyileşerek saç uçlarına kabuk bırakmaktadır. Bu kabuklar size anlatılan şekilde düzenli olarak yıkamalarla temizlenmelidir. Kabuk temizleme işleminden sonra ki süreçte saç kırılmaları günlük olarak başlamaktadır. Toplam da bir aylık süreyi doldurduktan sonra saç kökleri derinin altına yerleşmekte olduğu için üzerinde ki saçı yüzeye bırakarak dökülme işlemi gerçekleşmektedir. Köklerin yerleşmesi deri altın da saç oluşması altı ve oniki aylık periyotlarla oluşmaktadır.
Unutmayın…
Sivilce, kabuklanma, siyah nokta ve deri üstü gözenek tıkanması gibi oluşabilecek sorunlar saç oluşumunuzu ciddi oranda etkilemektedir. Danışma ve bilgi için kurumumuzla sürekli iletişim halin de olunuz. Aylık olarak kontrole mutlaka gelmelisiniz. Gelme imkanınız yoksa danışman arkadaşlarımıza aylık olarak resim yollamanız ve çözümlerimizi uygulamanız gerekmektedir.